Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

"Επενδύοντας στα παιδιά: Μια πρόκληση για την Ευρώπη του 21ου αιώνα"

Ο Συνήγορος του Πολίτη, σε συνεργασία και με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Δικτύου Eurochild διοργανώνει στις 9 Μαΐου 2014, στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Εξωτερικών "Ι. Κρανιδιώτης", Συνάντηση Διαβούλευσης με θέμα «Επενδύοντας στα παιδιά: Μια πρόκληση για την Ευρώπη του 21ου αιώνα».


investing6Η εκδήλωση που έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Προεδρίας στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αφορά την υλοποίηση της Σύστασης της Ε.Ε. “Επενδύοντας στα παιδιά: Σπάζοντας τον κύκλο της μειονεξίας” (C(2013)778, 20/2/2013). Η Σύσταση συνδέει την εξασφάλιση πόρων και ποιοτικών υπηρεσιών για τα παιδιά με την εργασιακή ένταξη των γονέων, την κατάρτισή τους και την καταπολέμηση της φτώχειας. Επίσης θέτει το δικαίωμα των παιδιών να συμμετέχουν σε δραστηριότητες και στη διαδικασία λήψης αποφάσεων που τα αφορούν.
Είναι η πρώτη φορά που η Σύσταση αυτή συζητείται στην Ελλάδα και συνδυάζεται με την επικείμενη δημοσίευση της πρώτης Έκθεσης σχετικά με την εφαρμογή της.
Στη συνάντηση θα συζητηθούν οι μηχανισμοί υλοποίησης και προώθησης της Σύστασης σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων και η ανάπτυξη μιας συλλογικής πρωτοβουλίας για την προώθηση της υλοποίησης της Σύστασης στην Ελλάδα.

> Στο Συνέδριο θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση στα Ελληνικά και τα Αγγλικά.
ΠΗΓΗ: www.0-18.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: